Mens & Planeet

Maatschappelijk betrokken

Het gaat er natuurlijk om wat je elke dag doet en niet wat je af en toe doet. In al ons handelen is onze betrokkenheid voelbaar. Wij hebben onze droom gerealiseerd in de gedachte dat er in ons huis aan prachtige verantwoorde idealen wordt gewerkt door onze bezoekers. Dat we mensen kunnen prikkelen om hun bewustzijn te verrijken met essenties die goed zijn voor de mens en zijn omgeving. Wij geven daar ook graag een bijdrage aan door invulling, een presentatie of coaching en training.

Op een eigen wijze nemen wij graag onze verantwoordelijkheid voor mens en omgeving, actief op de volgende vlakken:

Stichting Paint a Future

Kinderen verdienen een goede start in het leven. Op zijn minst is veiligheid en een dak boven je hoofd van belang. Bijna alle schilderijen die u ziet in onze locatie zijn van de Stichting Paint a Future. Kinderen in achtergebleven werelddelen tekenen hun droomwens op uitnodiging en initiatiefneemster Hetty van der Linde.  Zij vraagt daarna erkende kunstenaars om er een groter schilderij van te maken.  Voor elk verkocht schilderij wordt de kinderdroom van dat kind gerealiseerd. Voornaamste wens is bijna altijd een veilig en droog huis. Zie ook www.paintafuture.org. Op onze locatie zijn deze schilderijen te bezichtigen en te koop, u kunt  meer werk bezichtigen in hun galerie te Amsterdam. Inmiddels hebben wij in de loop der tijd voor meer dan twintig duizend euro verkocht waarvoor verschillende kinderdromen  in vervulling zijn gegaan.

Verantwoord eten en drinken 

Wij kiezen er bewust voor het milieu te ontzien en het menselijk lichaam te verwennen met energierijke voeding. Onze  keuken is voornamelijk vers, biologisch en verantwoord zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van seizoen-  en streekproducten en zijn gespecialiseerd in de vegetarische keuken. Daarop selecteren we ook onze leveranciers en koks, onze menu’s en hapjes. Koffie en thee zijn fairtrade en biologisch, als ook de vruchtensappen en huiswijnen.

Eigen energie

Na 20 jaar is het oude molenhoofd en waterrad totaal gerenoveerd door de Stichting Vrienden van De Hamermolen. Sindsdien drijft het waterrad een generator aan, er wordt genoeg stroom opgewekt om met drie spotjes de voorgevel en het waterwerk te verlichten. Met het opwekken wordt dan ook echt stroom gewonnen. Zie ook http://www.ugchelen.org/hamermolen/.