TIP van de Hamermolenaar

“Action without focus drains fulfillment”

 

 

Jim Collins (Good to Great) beschrijft behulpzaam de drie cirkels Passie Talenten en Economische brandstof om tot je purpose of missie te komen. Komt overeen met grootste deel van dit format. Het toevoegen van de vierde vraag kan een boeiende verschuiving van het focus geven. “Wat heeft de wereld nodig?”. Nodig betekent niet waar is de wereld aan verslaafd. Nodig betekent bij Meesterlijk Leiderschap “Wat is goed voor de wereld?” Een pittige exercitie en zeker confronterend als waar je mee bezig bent daar niet aan voldoet. Ga je dan toch door….? De verschillende raakvlakken van de vier cirkels zijn goed uit te werken om tot een uiteindelijk focus te komen. Een Masterplan dat voldoet aan deze criteria geeft een creatieve en betekenisvolle onderneming waar je elke dag meer energie uithaalt. Wij hebben ons focus gezet vandaar dat we van Congres- en Vergadercentrum nu doorontwikkelen naar “Academie voor Meesterschap”. Misschien mooi om deze oefening eens te doen met jezelf en met je team immers….

“Action without focus drains fulfillment” 

Nico Bezuur en Willy van der Wind