Nico Bezuur

Mijn eerste vak tandarts koos ik op advies van mijn vader vanwege de zekerheid van een goed inkomen en vrijheid als zelfstandig ondernemer. Toen overleed mijn vader op mijn 21ste en heb ik besloten niet meer dan drie dagen vast te werken zodat ik mijn vrije tijd kon gebruiken om te experimenteren en spelen. In 1988 ben ik gepromoveerd op het onderzoek “The Early Recognition of Disorders”. De aankoop en ontwikkeling van de Hamermolen is in 2000 voortgekomen uit een droom om mensen bij een betere bewustzijn te brengen waardoor betere keuzes worden gemaakt en mooiere resultaten worden behaald. Resultaten die ertoe doen en die goed zijn voor de mens en zijn omgeving.

Daar hebben we Catan, School of Excellence, ontwikkeld en met een Masterclass in een 2 jarig traject vele praktijk en bedrijfseigenaren begeleid op hun pad van persoonlijk en zakelijk meesterschap. Daarnaast is de Academie voor Meesterschap voortgekomen uit de Bezuur & Van der Wind trainingen voor trainingen voor meesterschap. Trajecten waarin mensen zichzelf en hun pure talenten ontwikkelen van onbewust onbekwaam of bekwaam naar bewust en onbewust bekwaam. Ik zie mijzelf het liefst als gamechanger.

´Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat. In ons laboratorium van perfectie de Hamermolen zorgen wij ervoor dat het gemiddelde heel hoog is, waardoor je dromen en verlangens jezelf ontstijgen en je talenten optimaal worden benut´.

Nico op LinkedIn

"Something greater is possible"

Toen ik op mijn 35e mijzelf onderwierp aan een hele reeks pittige trainingen om te beginnen bij Anthony Robbins in Brussel heb ik ervaren dat in een paar dagen training je hele leven kan veranderen. Hoe je naar je verleden kijkt, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je toekomst eruit zal zien. De kwaliteit van mijn communicatie bepaalt de kwaliteit van mijn leven!! en Niemand kan je kwetsen behalve jijzelf! Elk half uur kwam er wel een nieuwe bekrachtigende overtuiging bij mijzelf binnen en zo ging dat drie dagen lang door. Zo eenvoudig zou het niet blijven, een dergelijk “Awaken the Giant within” moment introduceerde het begin van een bijzondere ontwikkeling. Ik heb daar nog heel wat vallen en opstaan achteraan moeten meemaken bij verschillende toptrainers zoals Ralph Bakker Metavisie en trainsters zoals Byron Katie. Een eigen keuze om mijzelf in moeilijke doch lerende uitdagende omgevingen te brengen. Ik heb mijzelf vrijwillig laten kwetsen en kleineren en toch het was het dat allemaal waard. Ik heb veel gehuild en ook gelachen en heb veel momenten van onzekerheid doorstaan. Elk intens leermoment weet ik nog exact en ik weet ook nog precies welk moment van de dag waar en met wie. Ik heb veel ontdekt over mijzelf en over trainen en coachen. Zo ontdekte ik dat mooie groeisprongen er niet altijd zo bot doorheen gedrukt hoeven te worden. En ook dat bevrijdende wijsheid niet de waarheid hoeft te zijn maar wel dat het werkt als je er niet mee strijdt. Er zijn meerdere paden om persoonlijk te ontwikkelen die juist ook heel soepel, sierlijk, liefdevol en toch spannend kunnen zijn. Ik zou het uiteindelijk zelf niet allemaal hetzelfde doen in mijn eigen trainingen maar ik heb wel enorm veel van mijn leermeesters geleerd. Vanaf 2003 heb ik samen met Willy van der Wind een eigen Doorbraak training opgezet op mijn eigen locatie de Hamermolen. In het begin modelleerde ik Robbins (zie foto Nico naast Robbins) om daarna een eigen indentiteit te ontwikkelen. Ik heb ontdekt dat een eigen creatie kan beginnen met perfecte imitatie van de beste rolmodellen ter wereld. Nadat er in totaal al 500 mensen hebben deelgenomen aan onze vierdaagse training kan ik wel zeggen dat onze aanpak gelouterd getoetst en bewezen is. Nu vijftien jaar later staat onze training de Doorbraak naar Meesterschap als een huis en daar zijn we trots op. U bent van harte welkom om daaraan mee te doen als u ook een echte levenskunstenaar wilt worden. U krijgt dan in een paar dagen de kennis en ervaring waar ik twintig jaar naar heb gezocht en gevonden. Dat versnelt lekker.